יום שבת, 26 במרץ 2011

תוך כדי תנועה - חלק ראשון


בתחילת החודש קיבלנו צ'ופר מיוחד למדריכות בחוות טוקסנה – קליניקת רכיבה פרטית עם הפיזיותרפיסטית ומדריכת הרכיבה סוזן פון-דיצה פולק עליה כבר סיפרתי רבות בפוסטים קודמים. מטרת הקליניקה הייתה לתת לנו רעיונות כייפים ומקוריים לשיעורי הרכיבה ובאותה הזדמנות גם לעבוד ולשפר את הרכיבה שלנו. 


סוזן והרוכבות בחלק המעשי של הסדנא


הקליניקה נחלקה לחלק מעשי (שיעור רכיבה) וחלק תאורטי שכלל ברנץ' טעים ומזין, ובקיצור הרבה פינוקים. מכיוון שאיחרתי לשיעור הרכיבה (מסיבות מוצדקות כמובן), ניצלתי את המצב כדי לתעד את הארוע והתוצאות לפניכם.

כדי להתחבר לקצב של הסוס בתחילת הרכיבה ולהרגיש את התנועה - נושמים, נרגעים ומנסים להרגיש מתי הסוס מניח כל רגל על הקרקע. אפשר לספור בקול רם את קצב הנחת הרגליים של הסוס וכך להתחבר לתנועתו.


 
ישיבה בחלקים שונים של האוכף


שחרור מפרק הירך - מדובר במפרק בעל יכולת תזוזה לכל כיוון, אך אם נועלים אותו נחסמת תנועת הסוס וצריך להשתמש בכח רב כדי לגרום לסוס לזוז. כדי לשחרר את המפרק אפשר להזיז את הירך לכל הצדדים (קדימה, אחורה והרחק מהאוכף) תוך כדי הליכת הסוס. עם רוכבים מתחילים עדיף לעשות את התרגיל רק אחרי חימום בטרוט קימה כשהשרירים בגופם חמים יותר (כדי שלא ייתפסו). את התרגיל מבצעים בתוך הקצב של הסוס וגם השימוש בעזרים (ידיים, רגליים, שוט) נעשה בתוך קצב התנועה.

 
הטייה של הגב קדימה תוך כדי טרוט ישיבה ללא ארכובות


ניתן לראות בבירור האם הרוכב בשיווי משקל באמצעות תרגילים בטרוט - מומלץ להתחיל את השיעור עם התרגילים הללו שמרגיעים את הרוכב ואת הסוס ומחברים ביניהם. מתחילים מישיבה קלה (תרגיל בו הרוכב צריך לעמוד בארכובות ולמצוא את שיווי המשקל). עוברים לתרגילים כגון שב-שב-קום, קום-קום-שב וכדומה. בדרך כלל כדי לבצע קום-קום-שב יש להעביר את המשקל קדימה. נקודת שיווי המשקל משתנה מסוס לסוס ומרוכב לרוכב. אם הרוכב מאוד מתקשה בתרגיל מסוים, אפשר לשנות קצת את המשימה. לדוגמה עם רוכב שמתקשה לעשות שב-שב-קום, אפשר לנסות קודם את התרגיל שב-שב-שב-קום. כדאי תמיד לעבוד מהקל אל הקשה ולהתאים את התרגיל ליכולות של הרוכב.

תרגילי שליטה באגן – מזיזים את האגן בתוך האוכף קדימה, אחורה ולצדדים. בטרוט קימה "משחקים" עם התנועה, עושים "קום" גדול, בינוני וקטן ויושבים בכל רחבי האוכף (מקדימה, מאחורה, בצדדים ובמרכז). אפשר גם "לשחק" עם עצמות הישיבה, לשים יותר משקל על אחת מהן או לדחוף אחת קדימה ואחת אחורה. בטרוט ישיבה אפשר לנוע ברכות בכל רחבי האוכף, תרגיל שמשחרר את האגן ומחבר את הרוכב לקצב הסוס.


הטייה של הגב אחורה תוך כדי טרוט ללא ארכובות


רכיבה ללא ארכובות – אפשר לעשות הכל, טרוט ישיבה, טרוט קימה ואפילו ישיבה קלה. כשעומדים באוכף ללא ארכובות המשקל הולך לצדדים ומקיף את הסוס. הסוס מרגיש טוב יותר את הרוכב, שנמצא בשיווי משקל ויושב בקלות על גב הסוס. תרגיל נוסף שעוזר לשחרר את הרגליים הוא להישען קצת קדימה וקצת אחורה תוך כדי טרוט ישיבה. 

בשבוע הבא נמשיך עם תרגילים בקנטר, תרגילי יציבה ועוד מידע חשוב ומעניין - אל תחמיצו!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה